12 apr 2023

Het is buitenspeeldag!

Ga jij mee naar buiten?!

Op 19 april  zullen wellicht heel wat Vlaamse en Brusselse huiskamers leeg zijn. Minister Dalle hoopt samen met maar liefst zes Vlaamse kinderzenders dat opnieuw duizenden kinderen gevolg zullen geven aan hun gezamenlijke oproep om morgen buiten te gaan ravotten. Op televisie zal er alleszins niets te zien zijn voor het jonge geweld, de schermen gaan op zwart tussen 13u en 17u.

Aan deze 16e Buitenspeeldag nemen maar liefst 255 Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten deel. Het zijn de lokale besturen die de trekkers zijn van de campagne en de Buitenspeeldagactiviteiten in hun gemeente of stad. Zij zetten hun speel- en sportpleintjes, speelstraten, speelbossen… extra in de kijker en roepen kinderen en jongeren op om er op uit te trekken. 


De organisatie van de Buitenspeeldag zette de afgelopen paar jaar een verandering in. Weg van één dag volop buitenspelen, maar op naar 365 dagen buitenspelen. De Buitenspeeldag wordt dé dag waar het buitenspeeljaar op gang wordt getrokken. De kers op de buitenspeeltaart als het ware. Heel wat steden en gemeenten onderschrijven deze boodschap en maken actief werk van een speelbeleid op lokaal niveau. 


Op zoek naar promomateriaal?


Op zoek naar wat promomateriaal om jouw Buitenspeeldag in the picture te zetten?  
Dat vind je hier!

Ga aan de slag met enkele huisstijlelementen, of giet je eigen foto's in een fijn Buitenspeeljasje... Alles kan! 

 

Waar ga jij spelen?

Neem eens een kijkje op www.buitenspelen.be/deelnemen. Daar vind je alle geregistreerde activiteiten in je buurt, samen met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen.  


Meer dan 200 organisatoren
De Buitenspeeldag wordt ondersteund door deze partners